Frågor och svar

Kan jag sänka mitt pris?

Ja, genom att sköta dina tänder och följa ditt egenvårdsprogram enligt avtalet, kan du sänka din premienivå och därmed få ett lägre avtalspris när det är dags att förlänga avtalet efter tre år.

Kan alla teckna avtal om Frisktandvård?

De flesta vuxna i Västra Götalandsregionen kan erbjudas avtal om Frisktandvård. Undantag är personer med mycket svårbedömd tandhälsa och personer som omfattas av särskilda ersättningsregler i tandvården.

Hur länge gäller avtalet?

Avtalet gäller i tre år med start från dagen som det tecknas.

Måste jag själv förlänga avtalet?

Vid din sista undersökning inom avtalet erbjuder vi dig att teckna om avtalet.

Hur betalar jag?

Du kan betala per månad via autogiro eller per år via faktura eller e-faktura. Det går även att betala hela beloppet för tre år med kort eller kontant.

Måste jag göra något för att utnyttja mitt allmänna tandvårdsbidrag (ATB)?

Nej, i vårt pris till dig är summan för ditt tandvårdsbidrag redan avdraget.

Läs mer om Allmänt tandvårdsbidrag (ATB)

Jag arbetar i Norge, kan jag ha avtal om Frisktandvård ändå?

Ja visst, det går bra, men du får betala samma summa som tandvårdsbidraget själv, då man inte är inskriven i svenska Försäkringskassan när man arbetar i Norge. Tänk på att det bara är tandvård som utförs i Sverige som ingår i avtalet.

Vad händer om jag byter bank?

Om du har valt att betala med autogiro och byter bank under avtalsperioden kontaktar du den klinik där du tecknade ditt avtal för att ändra uppgifterna. Du kan också kontakta Folktandvårdens ekonomienhet på telefonnummer 010-441 70 95 eller e-post  

Hur gör jag för att flytta mitt avtal till en annan klinik?

Om du flyttar inom Sverige har du möjlighet att ta med dig ditt avtal om Frisktandvård till en annan folktandvårdsklinik, både inom Västra Götalandsregionen och till övriga Sverige. Kontakta kliniken där du tecknade ditt avtal för att genomföra flytten.

Vad gör jag om jag får akuta besvär och vistas på annan ort i Sverige?

Letar rätt på närmaste folktandvårdsklinik. Akuttandvård ingår i avtalet.

Folktandvårdskliniker i Sverige

Hur säger jag upp mitt avtal?

Om du inte vill förlänga ditt avtal eller om du vill säga upp ditt avtal under avtalsperioden kontaktar du din klinik. Du är dock betalningsskyldig innevarande avtalsår.

Ställ din egen fråga om Frisktandvård


uiqt|wBnzq{s|ivl%vizl5n|%vH%vozmoqwv5{mnzq{s|ivl%vizl5n|%vH%vozmoqwv5{muiqt|wBqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{mqvnw5nwts|ivl%vizlmvH%vozmoqwv5{m